top
Om projektet

Om Projektet

Det er overvældende at være forælder til en selvmordstruet person. Vi har derfor udviklet denne hjemmeside, der skal gøre støtte og information lettere tilgængelig. Hjemmesiden er udviklet gennem et længerevarende forskningsprojekt, hvor vi i forskningsgruppe har indsamlet data og udviklet indholdet til siden.

Projektet har samarbejdet intenst med forældre til selvmorstruede børn og unge og Nefos (www.nefos.dk). Der har været afholdt 8 brugerpanelmøder, hvor vi har arbejdet med hjemmesidens design og indhold. På grund af Covid-19 har nogle af møderne været afholdt online. Men ellers har brugerpanellet været afholdt København, hvor deltagerne er kommer til fra alle områder i Danmark.

Samtidig med disse møder har et større antal forældre ladet sig videointerviewe omkring de problemstillinger, der opstår, når man er forælder til et selvmordstruet barn. For at skjule forældrenes identitet er disse videointerview genindspillet med skuespiller. Videoerne er derud over sorteret indenfor 11 forskellige overordnede tematikker, som brugerpanellet har været med til at udarbejde.

Projektet har også udviklet en digital rådgivningsrobot Roberta. Roberta fungerer som et beslutningstræ, hvor man føres ned gennem grenene ved hjælp af de svar, der gives på Robertas spørgsmål. Ofte enderne grenene i bestemte videoer, i tekster eller i henvisninger til andre hjemmesider, hvor man kan blive klogere på netop dette forgrenede område.

Projektet er støttet af Trygfonden og af Novo Nordisk Fonden. Projektet er forankret i DRISP www.drisp.dk. Vil du i kontakt med os i forskningsprojektet, skriv da venligst til info@icareprojektet.dk

 

Har du selvmordstanker, kan du søge hjælp ved at kontakte Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201. Du kan også henvende dig som pårørende til én, der går med selvmordstanker eller som efterladt. Læs evt. mere på www.selvmordsforebyggelse.dk.